Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


No One Lives Forever 1 - 2

2008.03.25

 

No One Lives Forever

A The Operative: No One Lives Forever című játékot 2000-ben adták ki, és egy női főszereplőt mutatott be – akkoriban ez ritkaság volt –, Cate Archer szuperkémet. A játék a first-person shooter és a lopakodós játékok keveréke: a legtöbb (de nem minden) küldetés többféle módon megoldható: lopakodással, a veszély elkerülése végett, vagy Rambo-stílusban lövöldözve.

A játék alaptörténete az, hogy egy titkos szervezet, a UNITY figyel a világbékére. Archer ügynök a UNITY tagjaként kell harcba szállnia a terrorista H.A.R.M. csoporttal.

A játék az 1960-as években játszódik, és sok humort tartalmaz: van, aki az Austin Powers- és a James Bond-filmek keverékeként írja le.

A játék egyik fő tulajdonsága az őrült eszközök: például a holttest-eltávolító por vagy az elektromos uszkár, az őrkutyák figyelmének elterelésére. Továbbá a küldetések tele vannak hírszerzési elemekkel: szöveges üzenetek, melyek gyakran humoros mellékszálakat mutatnak be.

A hangok használata is figyelemre méltó: nem csak az ellenségek figyelnek a játékos által keltett zajokra, de a játékban a 60-as évekhez illő zene megy, valamint hosszú, humoros beszélgetéseket is hallhatunk.

A játék számos Az év játéka díjat nyert, például a Computer Games Magazine-től, a Computer Gaming Worldtől, a PC Gamertől és a Gamespy-tól.

A No One Lives Forever később megjelent Game of The Year (Az év játéka; GOTY) változatban is, egy további küldetéssel, melyet nem kaptak meg azok, akik az eredeti verziót vásárolták meg.

2002-ben a NOLF-ot átvitték a PlayStation 2 játékkonzolra, olyan extra küldetésekkel, melyek nem érhetők el a PC-változatban. Ez a változat a GOTY küldetést is tartalmazza. Az új missziók egyike a NOLF előzetese volt, melyben Cate Archer még tolvaj, pár nappal a UNITY-hez történő betoborzása előtt. Az átvitt változat régimódi grafikát használt fel, és megzavaró vezérlőrendszert tartalmazott, többek közt ezek miatt nem lett sikeres.

A Spy In H.A.R.M.'s Way

A 2002-ben kiadott No One Lives Forever 2: A Spy In H.A.R.M.'s Way (jelentése: „Kém a H.A.R.M. útjában”) az első játék folytatása, melyben Cate Archer újra felveszi a harcot a H.A.R.M.-mal. Ez a második játék még egzotikusabb helyszíneken játszódik, és vadonatúj eszközökkel és fegyverekkel bővült.

Technikai szempontból a No One Lives Forever 2: A Spy In H.A.R.M.'s Way egy jelentősen továbbfejlesztett játékmotoron fut, amely sokkal jobb minőségű grafika megjelenítésére alkalmas.

Az első játékhoz hasonlóan a küldetések végigvihetők akcióval, rejtőzködéssel, eszközökkel vagy az összes kombinációjával.

A NOLF2 szintén számos Az év játéka kitüntetést kapott, többek közt a Gamespy-tól.

A No One Lives Forever 2: A Spy In H.A.R.M.'s Wayt kiadták Macintosh-ra is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.